Kuchnia

Gdy widzę słodycze...

Serniczki z malinami

Potrzebujemy:

1 opakowanie biszkoptów z błonnikiem Mamut
500 g zblendowanego twarogu
300 g rozpuszczonej białej czekolady
150 ml śmietanki 30%
1 opakowanie cukru waniliowego
3 łyżeczki żelatyny + woda do rozpuszczenia żelatyny
maliny

Gładko zblendowany twaróg łączymy z rozpuszczoną białą czekoladą i 1 opakowaniem cukru waniliowego.
Żelatynę namaczamy w kilku łyżeczkach wody. Następnie, kiedy napęcznieje wstawiamy do mikrofalówki do całkowitego rozpuszczenia.

Twaróg powoli łączymy z żelatyną.

Śmietankę ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy razem z twarogiem.

Do pucharków nakładamy kolejno: biszkopty, masę serową, maliny, masę serową, biszkopty, masę serową i ponownie na górę biszkopty. Zwieńczam 1 malinką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation