Kuchnia

Ryby, owoce morza

Dorsz zapiekany z ziołami w mleku kokosowym – Serving Dumplings


4 filety dorsza lub innej ryby
250 g pomidorów koktajlowych
1 szklanka mleka kokosowego
1 limonka
2 garstki szpinaku
1 duży pęczek świeżych ziół: pietruszka, koperek i kolendra
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do 200 st.

Zioła i szpinak opłukać i posiekać. W dużej misce wymieszać zieleninę razem z mlekiem kokosowym, sokiem z 1/2 limonki i posiekanym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, posypać solą i pieprzem oraz zalać sosem z mlekiem kokosowym.

Pomidory umyć i przekroić na pół, ułożyć na filety. Resztę limonki pokroić w cienkie plasterki, udekorować danie. Pokropić oliwą i włożyć do piekarnika. Piec przez 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation