Kuchnia

BEZ GLUTENU

"KOKOSOWE TRUFLE Z KASZY JAGLANEJ
składniki (ok. 26 sztuk):

1 szklanka ugotowanej, ciepłej kaszy jaglanej
2 szklanki wiórków kokosowych + trochę do obtoczenia
1/2 szklanki zmielonego ksylitolu lub 2/3 szklanki cukru pudru
kilka kropli oleju kokosowego (opcjonalnie)
migdały (opcjonalnie)
Do malaksera przełożyć ugotowaną, ciepłą kaszę jaglaną, dodać wiórki kokosowe wraz z cukrem i opcjonalnie olejem kokosowym. Całość zmiksować przez kilkanaście sekund do połączenia się składników. Formować w dłoniach kulki, obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Do środka każdej kuleczki można opcjonalnie włożyć migdał w całości. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!"
zdj i przepis z bloga marta-gotuje
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation