Kuchnia

Przekąski

Ziemniaki z piekarnika po grecku: są tak pyszne, że nie będziesz potrzebował ani mięsa ani sałatki | Planeta Life

1 kg ziemniaków;
⦁ 2 ząbki czosnku;
⦁ 100 ml soku z cytryny;
⦁ 2 łyżeczki oregano;
⦁ Natka pietruszki;
⦁ Sól;
⦁ Czarny pieprz.

1. Ziemniaki umyj i obierz. Pokrój je w plastry i ułóż w formie do pieczenia, ale najpierw wyłóż jej dno folią aluminiową.
2. Do osobnej miski wlaj olej, dodaj oregano, posiekany czosnek i sok z cytryny. Dobrze wymieszaj, a następnie polej sosem ziemniaki.
3. Następnie dopraw solą i pieprzem. Dodaj trochę wody, aby częściowo przykryła ziemniaki, a następnie piecz przez 60 minut w temperaturze 200 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation