Kuchnia

wypieki

Mój kuchenny Świat: Deser malinowy
Potrzebujemy:
- kilkanascie biszkoptow typu :jezyczki (to w zaleznosci jakiej formy uzyjemy)
- 2 kubeczki smietany kremowki(ok 400ml)
- serek mascarpone
-cukier lub aromat waniliowy
-lampka dowolnego czerwonego wina
-syrop typu Grenadine-niekoniecznie
- maliny mrozone-okolo 0,4 kg
-cukier do smaku
-biala czekolada do dekoracji

Maliny rozmrozic,zostawic kilkanascie sztuk do dekoracji,zmiksowac w malakserze z cukrem do smaku,przetrzec przez sito.
Smietane ubic z cukrem i cukrem waniliowym,nastepnie stopniowo dodawac serek mascarpone.
Biszkopty ukladac w dowolnym naczyniu uprzednio maczajac kazdy w mieszance wina z grenadina.
Na pierwsza warstwe biszkpotow ukladamy mase ze smietany,na wierzch ukladamy warstwe biszkoptow,polewamy je sosem malinowym,na wierzch kolejna warstwa biszkoptow,kremu i sosu,az do wyczerpania skladnikow.Mi wyszly w sumie 3 warstwy biszkoptow.Na wierzch ukladamy mase smietanowa ,polewamy sosem,oraz rozpuszczona biala czekoalda,dekorujemy malinami.eser wstawiamy do lodowki na okolo 2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation