Kuchnia

Przepisy

Kompot z rabarbaru

Składniki:
500g rabarbaru
6-8 łyżek cukru
2l wody
1 laska wanilii
2 łyżki soku z cytryny

Etapy przygotowania:
1. Umyć rabarbar, osuszyć i pokroić na małe kawałki, ok.1x1cm. Przesypać cukier do garnka i zagrzać na małym ogniu. Gdy cukier zacznie się karmelizować dodać rabarbar i zamieszać. Dusić przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
2. Dodać wodę razem z laską wanilii i doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 4 minuty. Wyjąć laskę wanilii, przeciąć wzdłuż na pół i czubkiem noża usunąć nasiona. Dodać je do kompotu i zamieszać.
3 . Dodać sok z cytryny i zdjąć kompot z ognia. Podawać gdy ostygnie a najlepiej schłodzony.

SMACZNEGO!

gotowanie.onet.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation