Kuchnia

do chleba

jadłonomia · roślinne przepisy:
Bezjajeczna pasta z curry

Składniki:
•1 kostka naturalnego tofu, 180 g
•3 łyżki majonezu, na przykład z tego przepisu
•1 łyżeczka musztardy
•1 płaska łyżeczka czarnej soli (soli Kala Namak), do kupienia tutaj (niezbędna!!!)
•1/2 łyżeczki przyprawy curry
•1/2 łyżeczki syropu z agawy, miodu lub szczypta trzcinowego cukru
•1 łyżka posiekanego szczypiorku
•sól i czarny pieprz

Przygotowanie:
1.W małej szklance wymieszać majonez, musztardę, syrop z agawy, curry, szczyptę pieprzu oraz czarną sól.
2.Tofu pokroić na kilka mniejszych kawałków, dodać majonez wymieszany z dodatkami i wszystko zmiksować przy pomocy blendera na gładką pastę. Na sam koniec dodać szczypiorek i delikatnie wmieszać go łyżką.
3.Jeść na ulubionym pieczywie, dobrze smakuje posypana dodatkowym szczypiorkiem i kawałkami chili, przechowywać w lodówce do 3 dni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation