Kuchnia

Dania jarskie

Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną, serem i koperkiem - PrzyslijPrzepis.pl

1 kg ziemniaków
3 łyżki śmietany 12-18%
3 łyżki posiekanego koperku
50g startego, twardego sera, np. cheddar
sól, pieprz, czosnek granulowany
Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną, serem i koperkiem

1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości.
2. Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, mieszamy ze śmietaną, koperkiem i serem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
3. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem około 10-15 minut, do zarumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation