Kuchnia

Pierogi, knedelki..

Knedle z miesem mielonym - Kuchnia - WP.PL

Składniki
kg ziemniako
25dag maki
1 jajko
Farsz:
400g miesa mielonego
2 male cebule
1 zoltko
2 lyzki bulki tartej
sol, pieprz

Przygotowanie
Farsz: Cebule obrac i drobno pokroic. Zrumienic na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Dodac mieso mielone i smazyc przez 5-10min. Ostudzic, wbic zoltko, wsypac bulke tarta, wymieszac. Przyprawic sola i pieprzem.
Ziemniaki ugotowac w mundurkach. Jeszcze gorace obrac ze skorki. Po ostudzeniu zemlec w maszynce do miesa.Wystudzona mase ziemniaczana wylozyc do miski. Wsypac make, wbic jajko. Zagniesc ciasto. Z ciasta uformowac walek o grubosci 3 cm, pokroic go w poprzek na male porcje. Z kazdego kawalka zrobic placuszek i klasc po srodku nadzienie. Zlepic kulke. Knedle wkladac do osolonego wrzatku. Gotowac tak dlugo az knedle zaczna wyplywac do gory.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation