Kuchnia

Kuchnia z pomysłem

https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/slimaczki-z-ciasta-francuskiego-z-pieczarkami

Składniki
14 szt.

opakowanie ciasta francuskiego(300 g)
4 łyżki pikantnego ketchupu
300 g pieczarek
1 cebula
100 g tartego sera
garść posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oleju

1. Cebulę obrać,umyć i pokroić w drobną kosteczkę,wrzucić na dużą patelnie zrumienić na niedużej ilości oleju,do cebuli wrzucić obrane i starte na tarce,na dużych oczkach pieczarki,
Ślimaczki.2. smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek,przyprawić solą i pieprzem,pozostawić do wystygnięcia,następnie wrzucić posiekaną natkę pietruszki i starty ser na drobnych oczkach tarki,
Ślimaczki.3. całość dokładnie wymieszać.Ciasto francuskie rozwijamy na papierze,smarujemy ketchupem,wykładamy farsz,rozsmarowując łyżką po całości.
Ślimaczki.4. Zwijamy dość ciasno wzdłuż dłuższego boku jak roladę,kroimy krążki 1,5-2 cm,układamy ślimaczki na płasko na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Ślimaczki.5. Blaszkę wkładamy do nagrzanego piekarnika,pieczemy ok.20 min.w temp.200 C.
Ślimak.6. Gotowe podawać polane ketchupem,smakują na ciepło jak i na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation