Kuchnia

ciasta drożdżowe/babki

Ciasto z rabarbarem
Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować:
3 jajka,250 g cukru,1 opakowanie cukru waniliowego,370 ml maślanki,120 ml oleju,1000 g mąki pszennej tortowej,2 łyżeczki proszku do pieczenia,250 g rabarbaru.
Zaczynamy od ubicia w dużej misce jajek z cukrem i cukrem waniliowym. Ubijamy je do momentu powstania puszystej piany. Następnie wlewamy do masy maślankę, najlepiej w temperaturze pokojowej. Składniki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy olej. Po połączeniu składników dodajemy do miski mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wlewamy do niej ciasto, a na wierzchu układamy rabarbar pokrojony w drobną kostkę. Tak przygotowaną blachę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na ok. 45-50 minut.

Czytaj więcej na https://TerazGotuje.pl/przepisy/news-ciasto-z-rabarbarem-robie-wylacznie-z-przepisu-siostry-anast,nId,7493670#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation