Kuchnia

troche pieprzu ... troche soli ...

Sałatka tuńczykowa

- 1 puszka tuńczyka (w oleju lub zalewie)
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 jajka
- 1 ogórek kiszony
- majonez (do smaku)
- sól, pieprz (do smaku)

Jajka ugotować na twardo i zostawić do przestygnięcia. Tuńczyka odsączyć (jeśli jest w oleju można trochę zostawić) i wrzucić do miski, dodać kukurydzę. Jajka obrać, pokroić w kostkę i dodać do miski. Ogórka również pokroić w dość drobną kostkę i dodać. Całość dobrze wymieszać, dodać majonez (1-2 łyżki), a na końcu doprawić solą i pieprzem (np białym) do smaku. Wymieszać, można włożyć na 10-15 minut do lodówki (schłodzone smakuje lepiej) ale niekoniecznie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation