Kuchnia

Od 17 kwietnia

Ciasto jogurtowo-malinowe

Składniki
4 galaretki o smaku malinowym
1 duży jogurt naturalny
250 g malin
biszkopty do wyłożenia tortownicy

Cena 1 porcji: 3zł

Przygotowanie
Dwie galaretki rozpuść w 1 szklance wody, ostudź. Następnie dodaj do nich jogurt. Całość wymieszaj.
Biszkopty ułóż na dnie tortownicy.
Gęstniejącą masę wylej na biszkopty wyłożone w tortownicy.
Udekoruj malinami.
Pozostałe galaretki rozpuść w 3 szklankach wody, ostudź. Gdy zgęstnieją wylej je na maliny.

Żeby dobrze schłodzić ciasto, włóż je do lodówki na 1,5 godziny. Maliny możesz zastąpić mandarynkami i pokruszonymi orzechami laskowymi lub włoskimi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation