Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kurczak smażony z orzechami nerkowca
2-3 pojedyncze piersi z kurczaka o wadze ok. 400 g
50 g orzechów nerkowca
1 mała cebulka drobno posiekana
3 ząbki czosnku obrane drobno posiekane
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka sosu sojowego
szczypta cukru
sól, pieprz, chilli
olej
do dekoracji - cebula dymka

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i chilli, odstawić na bok.
W woku lub dużej patelni rozgrzać olej, smażyć orzechy nerkowca, aż się lekko zarumienią, wyłowić i odstawić na bok
Do woka wrzucić czosnek, cebulę i smażyć przez 3-4 minuty. Dodać kurczaka i smażyć aż kurczak się zarumieni. Dodajemy sos rybny i sojowy, doprawiamy szczyptą cukru. Smażymy jeszcze chwilę.
Podawać z ryżem, posypane cebulą dymką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation