Kuchnia

Przepisy

Placki warzywno-owsiane z dipem jogurtowym /Smacznego
Składniki:
400 g marchewki
400 g ziemniaków
8 łyżek płatków owsianych
1 jajko
Sól, pieprz
Gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju
1 cebula
1 ząbek czosnku
Pęczek szczypiorku
250 g chudego jogurtu
Przygotowanie:
Marchewki i ziemniaki obrać i utrzeć na grubej tarce, wymieszać z płatkami owsianymi i jajkiem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na rozgrzanym oleju usmażyć 8 placków. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek drobno pokroić. Cebulę, czosnek i szczypiorek wymieszać z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Placki podawać z dipem.


Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/warzywa-i-owoce/news-placki-warzywno-owsiane-z-dipem-jogurtowym,nId,955906?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation