Kuchnia

Pychota

Ciasto świerszcz

- 300 g markizów z czekoladowym nadzieniem
- 50 g czekolady
- 50 g masła
- 125 ml mleka
- 150 g bez
- 16 ml syrop o smaku białej czekolady (Monin takie produkuje, gdyby byl jednak problem
proszę ominąć ten syrop)
- 16 ml syropu lub likieru o smaku miętowym
- 375 ml śmietanki kremówki
- zielony barwnik spożywczy

przygotowanie
Pokruszyć markizy, czekoladę, dodać masło i wszystko dokładnie zmiksować. Włożyć wszystko
do formy z odchodzącymi bokami, równomiernie rozprowadzić. Wstawić do lodówki do ścięcia się i ostygnięcia. Podgrzać trochę mleko, rozpuścić w nim pianki. Nie gotować! Przelać w miskę i zostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu mleka z piankami, ubić
kremówkę, tak żeby była lekko sztywna. Do mleka z rozpuszczonymi piankami wlać syropy i barwnik
zmieszać wszystko dokładnie łyżką Roztwór ten połączyć z ubitą kremówką i dokładnie wymieszać.
Wylać na spód z ciastek, masła i czekolady, włożyć do lodówki. Po około 1-2 godzin wyjąć
ciasto i posypać rozkruszoną markizą lub czekoladą:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation