Kuchnia

Dania i przekąski

Sałatka z młodych ziemniaków z bukietem sałat i szparagami

składniki:
ziemniaki średnie - 4 sztuki
Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 2 łyżki
szparagi zielone - 6 sztuk
szparagi białe - 6 sztuk
kalarepa - 1 sztuka
mix sałat - 100 gramów
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr - 1 opakowanie
pieprz - 1 szczypta
olej - 5 łyżek
olej rzepakowy do smażenia
oliwa z oliwek - 5 łyżek

1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, przestudź obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Ziemniaki skrop olejem i posyp przyprawą do kurczaka, całość wymieszaj.

2. Przełóż na pergamin i upiecz w piekarniku lub obsmaż na patelni.

3. Kalarepę obierz i pokrój w słupki. Szparagi obierz, pokrój na trzy części. Warzywa ugotuj w wodzie z odrobiną soli i cukru. Pamiętaj by je zahartować po ugotowaniu zimną wodą lub lodem.

4. Sałaty wypłucz i osusz. Sos sałatkowy połącz z szczyptę młotkowanego pieprzu lub mielonym pieprzem. Mieszając sukcesywnie dolewaj olej i oliwę z oliwek.

5. Na dużym talerzu przygotuj kompozycję z bukietu sałat, szparagów, kalarepy i pieczonych ziemniaków. Całość polej przygotowanym sosem. Tip: Przygotowując sałatkę możesz użyć mixu sałat Fit and Easy. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałaty, a tylko jedną gotową mieszankę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation