Kuchnia

ciasta

czekoladowe muffiny
przepis pochodzi z książki favourite muffins, biscuits, cakes and slices wydanictwa r&r

125 g niesolonego masła
125 g cukru
2 jaja
250 g mąki self-raising
30 g kakao
155 g czekoladowych chipsów (ja dałam posiekanej czekolady)
185 ml mleka lub maślanki
masło utrzeć z cukrem na puszystą mąsę dodać jaja i miksować jeszcze chwilę. mąkę połączyć z kakao i dodać do maślanej masy. dodać mleko, czekoladowe chipsy i dokładnie wymieszać. formę do muffinek (12 dziurek) wyłożyć papilotkami i do każdej wlać około 2 pełnych łyżek ciasta (z tej ilości wychodzi dokładnie 12 sztuk). piec w 180'c około 35- 40 minut do tzw. suchego patyczka. smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation