Kuchnia

Kuchnia

Składniki:

40 g sera żółtego (w kawałku, bez dziur)
1 jajo
3 - 4 łyżki mąki pszennej
3 - 4 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
czosnek granulowany
papryka mielona
olej do smażenia


Wykonanie:

Ser żółty pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Przygotować 3 miseczki. Do jednej miseczki wbić jajo, oprószyć solą i roztrzepać widelcem. Do drugiej miseczki wsypać mąkę, a do trzeciej wsypać bułkę tartą, oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką mieloną (nie żałować przypraw), wymieszać.

Rozgrzać trochę oleju na patelni. Plastry sera panierować kolejno: w jajku, mące, jajku i bułce tartej. Ser smażyć z obu stron na złoty kolor - niecałą minutę z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation