Kuchnia

Łakocie

Kokosowe babeczki z truskawkami i białą czekoladą
Składniki :

(6-9 sztuk)
7 łyżek cukru pudru (100 g)
2 -3 białka jaj
2 opakowania świeżych wiórków kokosowych (200 g)
Skórka i sok z 0, 5 cytryny
1 tabliczka białej czekolady (100 g)
60 ml śmietany do ubijania
Truskawki (200 g)

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Białka lekko ubijamy z cukrem. Dodajemy wiórki, skórkę i sok z cytryny. Mieszamy i przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny. Pieczemy 15 minut. Studzimy w formie.

Przygotowujemy krem. W tym celu rozpuszczamy białą czekoladę na parze. Ubijamy śmietankę i łączymy ją z rozpuszczoną, ostudzoną czekoladą. Truskawki kroimy na cząstki lub plastry.

Babeczki wyjmujemy z foremek, smarujemy wierzch kremem i ozdabiamy truskawkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation