Kuchnia

kuchnia

Tatar z wędzonego łososia

Składniki (2 duże porcje)
250 g wędzonego łososia
1 duże awokado
1 czerwona cebula
4 łyżki ciemnego sosu sojowego
1 łyżka sosu rybnego
2 łyżki octu ryżowego
świeżo zmielony pieprz
sok z cytryny
Wykonanie
Łososia drobno siekamy. Cebulkę obieramy i również kroimy w bardzo drobną kostkę. Sos sojowy, ocet ryżowy i sos rybny mieszamy i połowę tak przygotowanego sosu dodajemy do posiekanego łososia. Dosypujemy cebulkę i mieszamy. Awokado obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru. Na talerzu układamy warstwę łososia, następnie awokado i ponownie łososia. Dekorujemy awokado i całość polewamy pozostałym sosem. Z podanych składników możemy przygotować dwa duże tatary lub cztery mniejsze. Smacznego

źródło: kulinarne.info
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation