Kuchnia

mięso

Roladki schabowe z kabanosem

Roladki schabowe z kabanosem
Lubię wymyślać roladki :), tym razem do środka wsadziłam marchewkę, boczek i kabanosy, pyszne wyszły, bardzo pachnące i aromatyczne :)


4 - 5 grubszych kawałków schabu bez kości
5 plastrów boczku wędzonego
5 kawałków kabanosa (dałam czosnkowe)
3 ugotowane średnie marchewki
musztarda pikantna do posmarowania mięsa
sól, pieprz
2 roztrzepane jaja do panierki
około 3/4 szklanki bułki tartej

Mięso rozbić cienko, posypać z przyprawami i posmarować z jednej strony musztardą. Na kotlecie poukładać po plastrze boczku, plasterki marchewki i na wierzch ułożyć kawałek kabanosa, ściśle zwinąć.
Obtoczyć w jaju, a potem w bułce tartej, smażyć na oleju na złoto ze wszystkich stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation