Design

Świąteczne i ciekawe

Brownie z Orzechami

Składniki:

* 140 g mąki
* 220 g gorzkiej czekolady
* 130 g masła
* 150 g cukru
* 3 jajka
* 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 szczypta soli
* 150 g grubo pokrojonych orzechów włoskich

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Masę czekoladową studzimy, dodajemy do niej cukier i jajka. Dokładnie mieszamy. Dodajemy składniki sypkie i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy orzechy. Ciasto przekładamy na wysmarowaną blaszkę o wymiarach 20x30 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 min (brownie nie powinno być suche w środku). Kroimy kiedy ciasto przestygnie, w przeciwnym razie może się kruszyć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation