Kuchnia

Kulinaria - Zupy

Krem z brokułów
Czas 30 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Krem z brokułów - składniki:
- duży brokuł
- cebula
- 2-3 średnie ziemniaki
- kostka rosołu warzywnego
- łyżeczka przyprawy typu jarzynka
- ząbek czosnku
- sól do smaku

Krem z brokułów - sposób wykonania:
Oczyszczone, pokrojone warzywa zalewamy ok. 1,5 l wrzątku i gotujemy
na wolnym ogniu, aż będą bardzo miękkie, dodając w trakcie kostkę
rosołową, przyprawę jarzynową i soląc do smaku. Do lekko ostudzonej
zupy wyciskamy ząbek czosnku i miksujemy.
Podajemy lekko podgrzaną, posypaną natką pietruszki lub świeżymi listkami innych ziół i
ewentualnie kilkoma uprażonymi na patelni płatkami migdałów, przygotowanymi do dania
głównego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation