Kuchnia

KOTLETY

Kotlet schabowy z żółtym serem i szynką
Składniki:

4 niewielkie kotlety schabowe
4 plasterki żółtego sera
2 plasterki szynki
sól,pieprz
kilka łyżek mąki
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia


Sposób wykonania:

Schabowe rozbić cienko tłuczkiem na plastry o mniej więcej jednakowym kształcie.
Kotlety doprawić solą i pieprzem
Na środek kotleta schabowego nakładać plaster sera, potem szynkę i kolejny plasterek sera. Przykryć drugim plastrem schabowego.
Aby ser nie wypłynął podczas smażenia, należy brzegi złożonego kotleta zbić delikatnie tłuczkiem.
Tak złożonego kotleta opanierować w jajku, mące i bułce tartej.
Wkładać na rozgrzany olej i smażyć na patelni kilka minut z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation