Kuchnia

ŚWIĘTA

Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłych

2 kg schabu z dziurą w środku , trochę rozbiłam tłuczkiem
Natarałm z każdej strony i w środku
0,5 łyżeczką soli morskiej
1 łyżeczką soku z cytryny
0,5 łyżeczką bazyli
0,5 łyżeczką kurkumy
0,5 łyżeczką majeranku
1 łyżeczką oliwy z oliwek
0,5 łyżeczką kminku mielonego,
0,5 łyżeczką imbiru
0,5 łyżeczką pieprzem czarnego
0,5 łyżeczką pieprzu cayenne
Zaszurowałam to tymi samymi sznurkami , które były razem ze schabem
Do środka włożyłam 3 ząbki czosnku i jedną pokrojoną cebulę
Zapakowałam to w folię spożywczą i włożyłam do lodówki na 7 godzin
Po południu czyli po 7 godz
Nagrzałam piekarnik elektryczny do temp 200 stopnii ( to jest max dla foli , można na wyższą temp jeżeli masz taką folię )
Włożyłam schab do rekawa do pieczenia , zawiązałam i położyłam na blaszkę do pieczenia.
Piekłam przez 15 minut w temp 200 stopnii
Następnie piekłam przez 2 godz w tem 135 stopni
Po 2 godz wyłączyłam piekarnik i zostawiałm mieso na około 1 godz
Natepnie wyjełam mięso , sok przelałam do garnka ( na sos dla dorosłych).
Schab był już gotowy do jedzenia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation