Kuchnia

ciasto na czasie

Капустный пирог с яйцами рецепт – выпечка и десерты. «Афиша-Еда»
500g mąki pszennej

400ml mleka

masło 270g

Jajka 2 szt

Oliwa z oliwek 50 ml

2 łyżki cukru

Duży 1,5 łyżki soli

22g drożdży

1 główka kapusty

Instrukcje gotowania: 1 godzina 20 minut

1. Wymieszać mąkę przesianej pół łyżki soli, cukru i suszonych drożdży. Następnie dodać 250 g masła w temperaturze pokojowej i mieszać do stanu przypominającego gruby piasek. Dodaj 250 ml mleka i zagnieść ciasto. Pozostawić na około czterdzieści minut w cieple, tak by wzrosła.
2. Posiekać kapustę drobno, wymieszać z łyżką soli, zalać wrzątkiem i odstawić na dziesięć minut. Odcedzić i wycisnąć cały płyn z kapusty, a następnie w głębokiej patelni smażyć je w mieszaninie oliwy z oliwek i masłem. Gotować na dużym ogniu przez dziesięć minut, a następnie dodać pół szklanki mleka . Gotować na wolnym ogniu przez kolejne dwadzieścia minut, stale mieszając. Doprawić solą do smaku. Zdjąć z ognia i ostudzić.


3. Ugotować dwa jajka na twardo kurze.
4. rosnące ciasto, zwinąć w cienką warstwą z wałkiem do ciasta dodać mąkę.
5. Przełóż ciasto na pieczenia cienką warstwą na wierzchu i rozprowadzić go równomiernie duszona kapusta i posiekane jajka na twardo. Pokrywa górna z drugim castem i uszczelnić brzegi ciasta. Sporządzono w otwory widelcem i nożem, żeby mógł oddychać. Wyślij ciasto w piekarniku, podgrzanej do 180 stopni przez pół godziny na złoty kolor. Przed wysłaniem nasmarować powierzchnię pobity surowe jajko.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation