Kuchnia

Piknik i grill

CZERWONE SZASZŁYKI TANDOORI Z KURCZAKA
http://www.klfoodblog.com/pl/Przepisy/Mi%C4%99so-i-Dr%C3%B3b/86/Czerwone-Szasz%C5%82yki-Tandoori-Z-Kurczaka

4 piersi z kurczaka
2 czerwone papryki
1 cebula
250g wędzonego boczku
5 łyżek oliwy z oliwek
3 łyżki przyprawy tandoori
sól, pieprz
8 drewnianych szpikulców

Wymieszać oliwę z przyprawą tandoori. Piersi kurczaka kroimy w dużą kostkę i przekładamy do dużej miski, mieszamy z przygotowaną marynatą, tak aby mięso było całe przykryte. Przykrywamy szczelnie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Boczek kroimy w plasterki, paprykę i cebulą w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 ° C. Nabijamy naprzemiennie wszystkie składniki na drewniane szpikulce. Przekładamy na grilla i pieczemy szaszłyki przez 25-30 minut, obracając od czasu do czasu, aż kurczak będzie ładnie zarumieniony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation