Kuchnia

Kuchenne rewolucje

SALATKA GRILLOWA.

Składniki:

- 1 główka kapusty pekińskiej średniej wielkości
- 1 puszka kukurydzy (400g),
- 1 puszka czerwonej fasoli (400g)
- 1 puszka zielonego groszku (400g),
- 1 opakowanie sera fetta - łagodnego (200g)
- 1 średniej wielkości świeża papryka czerwona
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku

Kapustę pekińską drobno posiekać. Ser fetta pokroić w kosteczkę mniej więcej
1 cm x 1 cm. Papryke czerwoną umyć, wykroić pestki i pokroić w cienkie, krótkie paseczki. Do kapusty wrzucić odsączoną na sicie fasolę, groszek i kukurydzę, dodać pokrojoną paprykę, doprawic do smaku pieprzem i solą, pamietając przy tym, że ser jest słony. Dodać 3 lyzki majonezu, wszystko wymieszać i na koniec dodać ser fetta, ponownie delikatnie mieszając.

Salatka idealnie nadaje się do karkówki, czy kurczaka z grilla. Jest też świetna do zimnych dań miesnych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation