Kuchnia

food & drink

Przepisy STEFANO TERRAZZINO, 4 sezon, Warszawa - oficjalna strona programu Ugotowani

Don Vito w Szwarzwaldzie




Składniki:

2 jajka
4 łyżki cukru pudru
1 opakowanie serka mascarpone
opakowanie biszkoptów
2 filiżanki mocnej kawy
gorzkie kakao
likier amaretto (według uznania)
dżem wiśniowy
wiśnie do dekoracji



Sposób przygotowania:



Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy likier oraz serek mascarpone. Całość razem jeszcze chwilę ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli a następnie delikatnie mieszamy z przygotowaną wcześniej masą. Mocną zaparzoną kawę wylewamy do miseczki i moczymy w niej herbatniki. Na dnie pucharków układamy warstwami: warstwę kremu, herbatników i dżemu wiśniowego. Wierzch deseru posypujemy jednolitą warstwą gorzkiego kakao. Deser dekorujemy wisienką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation