Kuchnia

Kulinaria

Skład:

400 g makaronu (fusilli, penne, tagliatelle)

1 duża czerwona papryka

1 duży bakłażan

2 małe cukinie

3 ząbki czosnku

1 łyżeczka startego, świeżego imbiru

listki świeżej mięty i bazylii

oliwa z oliwek

sól i pieprz



A oto jak to zrobić:

1. Gotujemy makaron al dente w dużym naczyniu z wrzącą, osoloną wodą. Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę (bakłażan, cukinię, paprykę) i smażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy wyciśnięty czosnek, bazylię, imbir. Doprawiamy pieprzem i solą. Skrapiamy oliwą z oliwek. Smażone warzywa mieszamy z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posypujemy świeżymi listkami mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation