Kuchnia

Zrób sam

Mini quiche dyniowo porowy

Składniki na kruche ciasto klik

Składniki: na farsz

200g pieczonej dyni
1 mały por ( tylko jasna część )
2 jaja
120g sera twarogowego
50ml śmietany kremówki
50g sera cheddar
2 ząbki czosnku
1 mała papryczka chili
sól, pieprz do smaku


Przygotowanie:
Ciasto wykonaj według przepisu. Wylep formę do muffin ciastem, włóż na co najmniej 20 minut do lodówki, po tym czasie wyjmij i zapiekaj 10 minut w temperaturze 170', następnie do każdej tarteletki dodaj pokrojoną w kostkę dynię i pocięty por.
Ser wymieszaj z jajami, śmietaną, czosnkiem, papryczką i startym cheddarem, dodaj sól i pieprz do smaku, wlej masę jajeczną rozdzielając na 12 tarteletek. Zapiekaj kolejne 15-20 minut.
Smacznego:-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation