Kuchnia

finger food.

Finger Food - pikantne kulki serowe z oliwkami i suszonymi pomidorami

Składniki (ok 30 kulek):

270g sera żółtego
30g parmezanu
75g sera typu feta
100g sera topionego śmietankowego
1 płaska łyżeczka chilli w proszku
150g migdałów (płatki lub słupki)
80g oliwek zielonych
kilka suszonych pomidorów z zalewy ziołowej

Do miseczki wrzucamy: starty na tarce żółty ser i parmezan, ser topiony, rozdrobnioną fetę, drobno posiekane oliwki i suszone pomidory. Mieszamy wszystko dokładnie widelcem.

Przygotowujemy panierkę: migdały bardzo drobno siekamy, mieszamy z chilli.

Formujemy małe kulki z masy serowej, panierujemy w migdałach, układamy na talerzu, chłodzimy w lodówce ok 2-3 godzin aż kulki zastygną.

Gotowe kulki wkładami do papilotek, układamy na talerzu - przekąska gotowa!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation