Kuchnia

Kasze

Kasza gryczana z marchewką i orzechami
2 kiwi
butelka soku pomidorowego

Składniki na 2 porcje:
60 g kaszy gryczanej
1 średniej wielkości marchewka
łyżka posiekanych orzeszków arachidowych
łyżka posiekanej natki pietruszki
łyżeczka miodu
pieprz
kilka kropli oleju sezamowego
bulion warzywny (2,5 x więcej niż kaszy)

Kaszę gryczaną wrzuć do rondelka i chwilę podgrzewaj, aż zacznie wydawać przyjemny aromat. Zalej bulionem i gotuj pod przykryciem około 15 minut. Po 10 minutach gotowania dodaj oczyszczoną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Gdy kasza jest miękka i wchłonęła cały bulion dodaj miód, orzeszki, olej sezamowy i pietruszkę. Wymieszaj. Dopraw pieprzem do smaku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation