Kuchnia

słodkości

Serniczkowy torcik na zimno z Nutelli & ciasteczek Oreo - Cekin.pl

To niestety oficjalne: przyszła jesień i to w swojej najbardziej nieprzyjemnej formie - pochmurne niebo, deszcz, kałuże... Gdy aura nastraja depresyjnie, konieczne jest regularne poprawianie sampoczucia czymś naprawde pysznym, słodkim i rozpustnym.

Kremowy torcik z serniczkowym nadzieniem stworzony na bazie Nutelli i udekorowany ciasteczkami Oreo wydaje się wprost idealny!

Składniki: serek Philadelphia 250 g, Nutella 250 g, cukier puder 60 g, 3 lub 4 małe opakowania ciasteczek Oreo z kakaowym nadzieniem, 1/3 małej osełki masła

20 ciasteczek rozgnieć w misce na drobne kawałeczeki (zarówno część kruchą jak i kremowy środek). Przygotuj tortownicę o średnicy 20 cm i jej spód wyłóż masą z ciasteczek. Włóż do lodówki i zajmij się serowym kremem.

Serek Philadelphia zmiksuj z cukrem. Dodaj Nutellę i miksuj tak długo aż całość będzie naprawdę gładka i apetyczna. Wlej powstały krem do tortownicy ze schłodzonym ciasteczkowym spodem.

Na wierzchu udekoruj ciasteczkami - możesz ułozyć z nich serce albo po prostu nieregularnie powbijać. Schowaj do lodówki na przynajmniej 5 godzin. Po wyjęciu serniczek jest gotowy do jedzenia!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation