Kuchnia

Kuchnia-Ryby,śledzie

Śledzie w sosie słodko - kwaśnym

Składniki:

500 g płatów śledziowych solonych
60 g oleju
50 g rodzynków
1/2 szklanki zalewy ananasowej
1/2 szklanki pikantnego ketchupu
3 plastry ananasa
2 cebule
1 czerwona papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki octu winnego
cukier
sól, pieprz

Śledzie moczyć ok. 7 godzin, zmieniając dwukrotnie wodę. Cebulę obrać, pokroić w grube pół lrążki, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną paprykę. Dusić 3-4 minuty. Dodać pokrojonego ananasa, namoczone wcześniej rodzynki, ocet, koncentrat, ketchup, zalewę ananasową, pieprz, sól i cukier.Dusić jeszcze chwilę. Śledzie wyjąć z wody, osączyć, pokroić na kawałki, wymieszać z sosem.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation