Kuchnia

Makarony, pierogi,

Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym
Składniki (na 2 porcje)
300 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
100 g sera niebieski lazur
łyżka masła
3 łyżki śmietany 18%
250 g makaronu
sól
Przygotowanie:

Szpinak umyć, poodrywać łodyżki i posiekać w większe kawałki. Na rozgrzanym maśle podsmażyć lekko zmiażdżony czosnek, a następnie dorzucić posiekany szpinak i lekko go posolić. Całość przykryć przykrywką i dusić na małym ogniu przez ok. 7-10 min. Do podduszonego szpinaku dodać pokruszony ser i śmietanę – całość jeszcze chwilę gotować, do rozpuszczenia się sera.. Jeżeli komuś za mało soli, można jeszcze dosolić;)

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedzić. Następnie makaron dorzucić do szpinaku i wszystko razem wymieszać. Podawać od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation