Kuchnia

Makarony

Zapiekanka makaronowa z serem
Składniki
250g makaronu rurki
250g dojrzałego sera Cheddar
250ml zagęszczonego mleka (niesłodzone)
2 jajka
odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej
sól i pieprz
Sposób przyrządzenia

Nastaw piekarnik na 220 C. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, osusz go i wsyp ponownie do gorącego garnka. Podczas gotowania makaronu, umieść ser, zagęszczone mleko, jajka i gałkę muszkatołową w mikserze, zmiksuj całość lub zetrzyj ser na tarce a pozostałe składniki wymieszaj ręcznie. Wlej płynną mieszankę do makaronu , wymieszaj, posyp solą i pieprzem do smaku. Gotową mieszankę przelej do naczynia do zapiekania i piecz , w mocno nagrzanym piekarniku przez 10−15 minut, lub do czasu kiedy góra zapiekanki będzie złocista.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation