Kuchnia

dania z kurczaka

Składniki (4 porcje)
• 400 g fileta z kurczaka
• 1 cm świeżego imbiru
• 1 mała cebula
• 2 ząbki czosnku
• 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
• 2 łyżeczki przyprawy garam masala
• pół łyżeczki kurkumy
• 200 ml jogurtu greckiego
• 150 ml śmietanki 36%
• 3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca
• olej do smażenia
• sól
Wykonanie
Oczyszczonego i pokrojonego w spore kawałki kurczaka nacieramy solą i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Po kilku minutach, gdy mięso jest lekko przyrumienione z obu stron, dodajemy posiekaną cebulę i zmniejszamy ogień, tak aby cebula zeszkliła się. Następnie dodajemy posiekany czosnek i chwilę po tym wlewamy śmietankę i jogurt grecki. Gdy sos zacznie się gotować, ustawiamy minimalny ogień i dodajemy starty imbir, przyprawę garam masala oraz kurkumę. Dosypujemy posiekane orzechy i gotujemy około 10 minut. Na koniec danie posypujemy posiekaną kolendrą lub pietruszką. Podajemy gorące. Smacznego

http://kulinarne.info/kurczak-na-sposob-indyjski.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation