Kuchnia

Kącik kulinarny

Pierożki

Składniki (50 sztuk):

Ciasto:

- 500 g mąki pszennej
- 1/2 kostki drożdży
- 150 ml jogurtu naturalnego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 200 g margaryny

Farsz:

- 200 g kapusty kiszonej
- 600 g pieczarek
- 1-2 cebule

+ 1 roztrzepane jajko

Sposób przygotowania:

Do miski z mąką i solą dodajemy margarynę pokrojoną na kawałki. W szklance rozrabiamy jogurt z drożdżami, dodajemy łyżeczkę cukru.
Mieszamy i wyrabiamy wszystko do konsystencji ciasta miękkiego.
Od razu formujemy i pieczemy pierogi. Gotowe paszteciki posmarować roztrzepanym jajem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 przez 20 min. do zarumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation