Kuchnia

ciasta

Biszkopt jabłkowo - budyniowy

Składniki:
biszkopt
4 jajka
1 szkl. cukru drobnego
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki oleju
masa budyniowa
1 budyń śmietankowy
aromat śmietankowy
2 czubate łyżki mąki pszennej
1 szkl. cukru drobnego
1 l mleka.
250 g margaryny / masła
masa jabłkowa
10-12 jabłek
1 łyżka cukru
2 łyżki żelatyny
cukier cynamonowy
1/2 szkl. gorącej wody Dodaj do listy zakupów
Sposób przygotowania: do góry
Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka, olej na koniec mąkę z proszkiem delikatnie połączyć. Piec w temp. 180 ° C, 20 min.
Masa: W połowie mleka rozpuścić budyń dodać mąkę dobrze rozetrzeć, aby nie było grudek (przecedzić przez sitko w razie potrzeby). Druga połowę mleka zagotować z aromatem i cukrem dodać budyń i zagotować (masa bardzo gęsta).Do zimnej masy dodać margarynę,ucieramy aż masa będzie gładka.
Masa jabłkowa
Jabłka zetrzeć na tarce, dodać cukier i cukier cynamonowy. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Dodać do jabłek, smażyć tak długo, aż masa stanie się gęsta i gładka. Ostudzić! dopiero wyłożyć na biszkopt, schłodzić na wierzch masa i posypać tartą mleczną czekoladą
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation