Kuchnia

Inspiracje kulinarne - 2013

salatka z pieczarkami i jajkiem

Składniki:

200g młodych pieczarek
150g żółtego sera
4 ugotowane na twardo jajek
biała część pora
pół puszki kukurydzy
majonez
szczypiorek
sól
pieprz

Pieczarki myjemy, smażymy, doprawiając solą i pieprzem (można też dodać odrobinę cebulki). Odstawiamy do przestygnięcia. Jajka gotujemy na twardo – kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki, posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut aż puści sok. W ten sposób pozbawiamy go goryczy.

Do miski wkładamy pieczarki, jaja, por odsączony z soku, starty na dużych oczkach ser oraz odcedzoną z zalewy kukurydzę a także szczypiorek. Majonez mieszamy z solą i pieprzem. Dodajemy do pieczarek z jajkami i dokładnie mieszamy. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation