Kuchnia

Zapiekane bułeczki

Bułki zapiekane z jajkiem

Składniki

6 bułek pszennych
6 jajek
1 laska kiełbasy podwawelskiej
3 pomidory
1 pęczek szczypiorku
15 dkg sera żółtego
masło

Chrupiąca przekąska z bułek
Etapy przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Bułki przekroić i wydrążyć. Środki wysmarować cienko masłem. Pomidory obrać za skórek i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kosteczkę. Kiełbasę obrać z błonki, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Bułki wypełnić wędliną, pomidorem jajkiem i posypać serem. Zapiec w temperaturze 200 stopni przez 8 minut. Gorące bułeczki posypać posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation