Kuchnia

zapiekanki

Ziemniaczki ze szpinakiem

Składniki

- 2 paczki szpinaku
- 8 dużych ziemniaków
- 1 kostka białego sera
- 2 opakowania sera mozzarella
- czosnek
- przyprawa do dań ziemniaczanych
- pieprz
- sól
- olej

Ziemniaczki ze szpinakiem zapiekane w piekarniku.
Etapy przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy na pół.Łyżką wydrążamy w ziemniaku miejsce na farsz.Gotowe ziemniaki smarujemy tłuszczem (olej) i posypujemy przyprawą do dań ziemniaczanych.

Szpinak dusimy przez moment w głębokiej patelni,następnie dodajemy rozdrobniony ser biały,gdy szpinak jest już prawie gotowy wciskamy ok 2 ząbki czosnku oraz dodajemy przyprawy.Po ok 5 minutach farsz jest gotowy.

Wydrążone ziemniaczki napełniamy szpinakiem i całość posypujemy serem mozzarella.

Danie wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez godzinę w temperaturze 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation