Kuchnia

warzywa zapiekane

Kremowe brokuły z kalafiorem w sosie "trzy sery" - składniki:

kalafior i brokuł (świeży lub mrożony) - 450 gramów
Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy - 1 opakowanie
śmietana 18% - 100 mililitrów
ser żółty - 120 gramów

ser z niebieską pleśnią - 80 gramów
ser camembert - 0.5 sztuki
natka pietruszki - 0.5 pęczka

1.Świeże warzywa podziel na mniejsze różyczki i gotuj w wodzie do miękkości. Warzywa mrożone gotuj bezpośrednio po otwarciu opakowania przez 1 minutę.
2.Sos do warzyw Knorr wymieszaj ze śmietanką.
3.Dodaj do sosu starty żółty ser i pokrojone na mniejsze kawałki pozostałe sery.
4.Teraz dodaj do sosu odcedzone warzywa. Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj ok. 2 minut. Podawaj posypane świeżo posiekaną natką pietruszki.
Tip: Aby smak potrawy był bardziej wyrazisty możesz dodatkowo dodać jeszcze ser parmezan.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation