Kuchnia

OWOCE MORZA

koktajl z krewetek

składniki: 250 g mrożonych krewetek koktajlowych, 100 g majonezu, 100 g śmietany kremówki, 2 łyżki keczupu, 50 ml białego wytrawnego wina, 2-3 ząbki czosnku, słodka papryka, sól, pieprz, ewentualnie: 1 łyżka soku z cytryny.

przygotowanie: na patelni zagotowujemy wodę pół na pół zmieszaną z winem. solimy, pieprzymy i wrzucamy krewetki. gotujemy 3-5 minut (płyn powinien w tym czasie odparować). przygotowujemy sos: mieszamy śmietanę, majonez, keczup, sok z cytryny. doprawiamy papryką, solą i pieprzem. wrzucamy do sosu krewetki i całość podajemy w pucharkach koktajlowych, udekorowanych wybranymi dodatkami.

smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation