Kuchnia

przekąski

Pyszna rolada z kurczaka z pieczarkami
Przepis
SKŁADNIKI
350g sera żółtego typu liliput
300g pieczarek
1 pierś z kurczaka- około 350g
1 średnia cebula
½ szkl. majonezu
3 jajka

Etapy przygotowania

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać majonez i jajka, wymieszać, następnie wylać na blachę (wymiary około 30cm x 45cm) wyłożoną papierem i wysmarowaną olejem, piec około 15-20 minut w 180˚C. Pierś pokroić jak na kotlety schabowe i rozbić. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i udusić z pokrojoną w kostkę cebulą. Na jeszcze ciepły placek serowy ułożyć rozbite piersi oraz pieczarki. Zwinąć roladę i zapiekać jeszcze 25 minut w 180˚C. Do zapiekania zwiniętej rolady można użyć wąskiej blachy „keksówki” by rolada się nie rozpadła. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation