Kuchnia

ZUPY

Zupa z kalafiorem, ryżem i kurkumą
Lekka zupka kalafiorowa bardzo dobrze smakuje podczas upałów. Po raz pierwszy połączyłam go z ryżem i jest to naprawdę niezłe zestawienie. Dodatek kurkumy sprawił, że zupa jest słoneczna i apetyczna.



Składniki:

1 mały kalafior
szklanka ryżu
1 marchewka
kawałek pora
1 mała cebula
100 ml śmietany
łyżeczka kurkumy
sól, pieprz
łyżka masła

Rozgrzać masło w garnku, dodać pokrojoną cebulę, pora i plasterki marchewki. Podsmażyć. Wlać wodę, dodać sól, pieprz i kurkumę. Gotować przez około 30 min. Dodać ryż i kalafior. Gotować, aż będą miękkie. Wlać śmietanę i zagotować, doprawić do smaku. Posypać natka pietruszki.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation