Kuchnia

FOOD AND KICHEN

FLIP & FLAP MUFFINS bez cukru

Składniki
na 7 muffinek

250g puree z fasoli
2 jajka
4 łyżki otrębów owsianych lub zmielonych na mąkę płatków owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
1 łyżeczka cynamonu
Kilka kropel aromatu waniliowego
4 łyżki miodu
Połówka jabłka




Przygotowanie

Puree z fasoli mieszamy ze wszystkimi składnikami prócz jabłka. Jabłko myjemy, dzielimy na połówki i kroimy plasterki, wycinając gniazda. Wymieszaną masą napełniamy papierowe papilotki. W każdą napełnioną papilotkę wtykamy po dwa plasterki jabłka. Z wierzchu posypujemy jeszcze odrobinką cynamonu. Pieczemy na 180* przez 25-35 minut. Trzeba pilnować aby jabłuszka się nie przypaliły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation