Kuchnia

Kuchnia

Przekąska z łososia
Bardzo prosta i szybka przekąska z łososia. Idealnie sprawdzi się, gdy musimy przygotować szybko coś smacznego. Małe kawałki pieczywa sprawiają, że propozycja jest akurat na jeden kęs więc spokojnie można ją podać na przyjęciu nie martwiąc się o sztućce, czy talerze. Połączenie łososia z serkiem philadelphia i koperkiem zawsze smakuje dobrze tak więc zapraszam do wypróbowania.

Pumpernikiel można zastąpić innym pieczywem. Jeszcze lepiej będzie smakować z blinami (wersja dla bardziej ambitnych). Serek philadelphia możemy również zastąpić dowolnym naturalnym serkiem.

Składniki:

1 opakowanie chleba typu pumpernikiel
łosoś wędzony w plastrach 200 g
1 opakowanie serka philadelphia
1 pęczek koperku
1 mały słoiczek kaparów
pieprz i sól do smaku
Przepis:

Z pumpernikla wykrawamy małe kółka. Można do tego celu użyć małych forem lub kieliszka. Gotowe kółka obficie smarujemy serkiem, kładziemy kawałki łososia. Dekorujemy koperkiem i kaparami. Doprawiamy do smaku (jeżeli łosoś jest bardzo słony rezygnujemy z soli).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation